Sider

onsdag 26. september 2012

Buksbomhekk

Vi var så heldig å få 7 buksbom av noen vi kjenner. Han som eide dem skrev på facebook at han hadde 7 buksbom han gav bort mot henting. Da var supermannen super rask og sa at dem vil vi ha :-) (Endelig kom det noe nyttig ut av facebook) og dro å hentet dem samme dag.
Det fulgte med noen blindpassasjerer på lasset, perleblomstløk. Eldstemann lurte veldig på hvordan jeg kunne se på løken at det var perleblomster, men jeg sa ikke til han at det faktisk lå igjen et vissent blad på dem som gjorde at jeg så hva det var. Han tror nok jeg kan mye :-)
Jeg visste også hvor jeg ville ha buskene. Denne kanten på muren her har vært til hodebry i flere år. Har ikke klart å bestemme meg for hva jeg skal ha der. Men da ble det altså buksbom hekk. Sånn så det ut litt etter at jeg hadde luket i beddet og begynt å lage en rett kant mot stien. Det er her vi går når vi skal hente ved eller hilse på hønene. Jeg hadde 3 stormarikåper der i vente på noe bedre. De ble flyttet.
Eldstemann friserte hengepilen i enden. Den skal flyttes etterhvert, når jeg får tak i enda flere buksbom. Planen er å la hekken gå langs hele denne muren.På hver side av hekken skal jeg ha blomstrende bunndekkende stauder og blomsterløk.
Det ble litt mørkt innen jeg fikk tatt ferdigbilder. Det ble ganske mye ryddigere enn ugress og stormarikåpe.
Sånn ser det ut nedenfra muren. Mangler bare å få plantet løker, så er det helt ferdig.
Helt til slutt et bilde jeg tok etter en liten tur i drivhuset, der er det fremdeles godt og varmt og vi kan høste agurker og tomater en stund til. Grønnsakshagen har også endel og by på, alltid like gøy og gå i hagen og plukke sin egen mat.4 kommentarer:

 1. Gratulerer med fin ny hekk! Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 2. Fin hekk, og gratis er bra:) For noen deilige grønnsaker, skal si jeg gleder med til neste sesong, da med drivhus og tomater :))
  Nyt høstdagene.

  SvarSlett
 3. Flotte buksbombusker, det var et kupp! Så mye godt du har i drivhuset fremdeles.

  SvarSlett
 4. Jeg har i alle år laget adventskrans av tyttebær-lyng. I år gikk jeg i hagen og plukket buksbom .Kransen er kjempefin , dresser ikke og ser helt nylaget ut . Til våren blir det flere "buksbommer"

  SvarSlett