Sider

Om meg


Jeg heter Sunniva. Jeg elsker alt som har med hage å gjøre, til og med luking. Jeg fikk lyst å starte denne bloggen fordi det skjer så mye hver dag ute i hagen som jeg har lyst å skrive om.
Jeg elsker blomster, jobber med blomster, er mor til 3, er så heldig at jeg er gift med en handyman(kaller han supermann ) som hjelper meg med alle innfallene og gode ideene jeg kommer med både inne og ute, og er ellers alltid full av energi. 

Jeg bruker all fritid om sommeren på hagen. Har alltid mange prosjekter på gang, så trillebårer og spader er spredd rundt der jeg holder på.  Etter å ha vært på roseforedrag i Ski hagelag  våren  2009 fikk jeg rosedilla.
Etter det har jeg plantet roser overalt der jorden er dyp nok. Klematisdilla hadde jeg fra før og det har ikke gått over enda. Stauder er superspennende, det er også busker som blomstrer.  Plenen er det mannen min som passer.

Jeg har mange komposter,( 7 stk akkurat nå) vi prøver å ta vare på alt hageavfallet, det blir aldri nok jord. Har en varmkompost også der matavfallet blir super gjødsel.
Jeg er opptatt av miljø, det er en av grunnene til alle kompostene, jeg synes det er viktig å ta vare på resursene fra hagen. Vi bruker ingen sprøytemidler og kun naturgjødsel og kompost.
Målet er å slippe å kjøpe jord, kun ha egenprodusert. 

Vi har  en litt vill hage som er mest til pryd, men nyttevekstene får også plass for jeg tenker på vitaminene barna trenger . Hagen var helt nedgrodd da vi kjøpte stedet, så vi har gjort masse store forandringer og forbedringer.
Vi bruker hagen til avkobling, lekeplass for barna og masse familiehygge. Vi er ute og holder på nesten uansett vær og barna er alltid med.
Barna har lekt i hagen siden de kunne krabbe. De lever med årstidene, er med på vår pussen , planlegging av vekster for sommeren, såing, og er ellers rundt der vi holder på. De er barnslig nysjerrige og spør masse, så de begynner å bli små leksikon på hagebruk og innsekter. Om sommeren tilbringer de nesten all våken tid i hagen. De spiser ute, følger med på hvilken bær som er moden og plukker alt spiselig etterhvert som det blir ferdig. Når vi kommer hjem fra ferie er det viktigste de gjør når de kommer hjem å se hvor mye grønnsakene har vokst og hvordan det er i drivhuset, Etter på er det rose og blomsterrunde for å se på alle blomstene. Så kanskje de går inn for å se om lekene fremdeles er der. 

Med denne bloggen vil jeg spre litt av hagegleden ut til flere. Jeg vil vise frem hagen fra sin beste og værste side.Vise frem hagen i sol og regn, vise frem store prosjekter som er gjennomført og prosjekter som kommer.