Sider

tirsdag 7. august 2012

Mange nye kyllinger

Vi har fått 7 nye kyllinger, i tilegg til de 6 andre som har kommet i løpet av sommeren. De klekket dagen etter at vi kom hjem fra ferie. Det var to høner som ble klukk noen dager før vi skulle dra , så vi la 8 egg under dem samme dag som vi dro. Vi skulle være borte i tre uker og det tar tre uker å ruge fram kyllinger så det passet helt perfekt.
Det var egg fra dverghønene som ble ruget frem. Vi merket dem med tusj så de som var å plukket egg mens vi var borte skulle vite hvem egg de skulle la ligge igjen. De 7 kyllingene er kjempesøte, og ekstra stas er det at det ble tre svarte kyllinger også. Vi har hatt en svart før men den ble desverre hakket ihjel av en annen høne før den ble et døgn gammel. Etter det lærte jeg at det er viktig å stenge de små kyllingene inn i eget bur sammen med moren sin når de er helt nye. Når de blir en til to uker klarer de seg fint sammen med resten av hønene.
Vi forer kyllingene med oppmalt mais fra boks og solsikkefrø. Jeg blander litt vann i så de skal få i seg ekstra væske, for jeg har hørt at vann er det viktigste de får, men de skjønner ikke helt hvordan de skal drikke. Det er lettest å lære flere kyllinger samtidig å spise for de hermer etter hverandre. Er det bare en kylling går foringen tregt. De trenger å begynne å spise 12-24 timer etter at de har klekket ut, før det tror jeg de har noe reserver med seg. De får mat 2 ganger i døgnet.
De har en varmelampe over seg så de skal holde varmen når de ikke ligger under vingene til hønemor.
   
   Det er alltid spennende å se hvordan kyllingene blir når de blir store. Fargen når de blir født trenger ikke å ha noe å si for senere utseende, det ser man tydelig på disse tre hønene som var de første kyllingene her. De ble klekket ut i april og har blitt store høner nå, jeg tror det er like før de begynner å legge egg. Alle var lyse gule som kylling og ser sånn ut nå:
Den til venstre er nok en blanding av silkehøne og chabos, vi hadde flaks at den ble hvit for vi ønsket oss en hvit silke( og vi håper fremdeles at det er en høne da) De to andre er nok chaboser og de er vi ganske sikre på at er høner for de har ikke fått hanekam. Vi regner med å beholde de som er høner for de legger egg, men haner har vi ikke bruk for flere av, siden to er nok.

Neste bilde er av Silkesvart og kyllingen hennes som vi kaller Propellen for den var så vilter. Den ser ut til å bli helt gul.
Propellen på luftetur.

Enda en fin kylling er den lille grå som vi kaller Spurven, navnet fikk den fordi den så ut som en liten spurv da den var helt ny.

Til slutt et bilde av nysjerrige pilemus.



3 kommentarer:

  1. Så søte de er! :-)
    Rebecca

    SvarSlett
  2. Nusselige små, disse fikser gjødsel for deg også? Masse lykke til på søndag, det går helst bra for oss.

    SvarSlett
  3. Så koselig med dyr. Søte små kyllinger.
    Så fint å få gå og plukke seg ferske egg, deili......:)))
    Ha ei god og trivelig helg :)

    SvarSlett