Sider

onsdag 6. oktober 2010

Høstløvet.

Høsten er en herlig tid. Spesielt de dagene det ikke regner.
I går var det godt og varmt til oktober å være, og jeg skulle bruke dagen til å samle løv.
Jeg trenger masse løv for å dekke grønnsaks hagen med, og litt gress sammen med løvet er enda bedre.
Jeg fikk god hjelp av gutta til å samle løv, også dro vi over det med gressklipperen. Da blir det så fint kuttet opp og ligger mye mer i ro i bedet. Det blir også mye lettere å jobbe med for metemarken.
Vi fikk klippet gresset under epletrærne samtidig så nå blir det masse jordforbedring til grønnsaks hagen og metemarken får masse å jobbe med .

Etterpå måtte vi rydde i grønnsaks hagen for vinteren.
Først måtte vi dra opp all mangolden som ble en stor fiasko i år, den ble så spist av larver at den ikke var fristende å putte i gryta. Den ene gangen jeg hadde tenkt å bruke den til pai, og skulle gi den et kjapt oppkok fløt det opp en diger larve, så hele porsjonen gikk i komposten.
Jeg får håpe på bedre lykke neste år, siden mangold skal være sunnere enn spinat og er egentlig veldig godt.
Men i år ble den kompost. Vi fikk luket ordentlig før vinteren også. Etterpå la vi løv og gressblandingen oppå jorden og agrylduk på toppen, dette for at ikke nabokattene (som det er veldig mange av) ikke skal bruke grønnsaks hagen til toalett.

Halvparten av grønnsaks hagen står igjen, der er det fremdeles gulrøtter, pastinakk og rødbeter igjen som kan vokse litt til og smaker best rett fra jorden.
Det er veldig gøy med ryddedager, det blir så fint etterpå og man får kjempegod samvittighet når man vet man kan "stenge "hagen ordentlig før vinteren plutselig kommer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar