Sider

tirsdag 10. april 2012

Lykke med lykkekløver

I fjor hadde jeg lykkekløver for første gang. Den sto i en potte på verandaen  og blomstret hele sommeren. Den har så søte blomster og er så lettstelt. Den fikk seg en tørkeknekk med jevne mellomrom, men var like glad bare den fikk vann igjen.
Fargen er helt super, så jeg måtte overvintre den . Den er kjempeenkel å overvintre.Jeg tok den bare ut av potta og la den i en plastpose. Så satte jeg den i kjelleren sammen med de andre overvintringsplantene. Den skulle egentlig få seg et bad i grønnsåpe , for å bli kvitt evt lus ,men det ble det ikke tid til. Da jeg tok den opp tidligere i vår så den ikke pen ut.Men jeg satte planten med pose i drivhuset.
Etter noen dager kom det opp masse blader. Siden planten ble ganske stor i fjor ville jeg prøve å dele den. Det gikk fint, det viste seg at den er full av små knoller.
Så fikk de hver sin potte med ny jord, og langtidsgjødsel.
Nå har de begynt å bli store. Jeg begynner allerede å glede meg til blomstringen:-)


4 kommentarer:

 1. Den fikk jeg byttet til meg i fjor. Jeg har også overvintret min. Gleder meg til blomstring for den var veldig fin.

  SvarSlett
 2. Disse er så flotte! Husker min mor hadde slike hele tiden, og gjorde slik som deg. Satte dem vekk, og om våren så var det igjen full fart!

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Jeg har en jeg har arvet av min mor som har arvet den av sin mor. Altså mamma delte sin med meg :) Det er så koselige blomster. Min står på kjøkkenbordet hele vintern og blomstrer nesten uavbrutt! :) Utrolig snill og enkel plante!

  Koselig at vi er flere!

  SvarSlett
 4. Jeg tar vekk alle bladene og setter krukka i kjellerne til våren. Tar den så fram i begynnelsen av april og gir den litt vann(husker jeg det får den en skvett vann et par ganger gjennom vinteren). Vips kommer friske grønne blader fram. Snart blomster igjen her nå!

  SvarSlett