Sider

søndag 8. april 2012

Kjempeverbena

I år skal jeg fylle de blå beddene med kjempeverbena. Det er en test på å få til sen blomstring der også.
Jeg har skjønt at den er finest i klynger. Til nå har jeg bare hatt en plante i potte og ikke vært så begeistret for den, siden den er litt pistrete. Men selve blomsten og fargen er nydelig.
Jeg tok frø fra den ene jeg hadde i fjor. Jeg sådde den i midten av februar, og satte den ut til frostspiring. Det er ikke alltid man trenger det, men jeg er for utålmodig til å vente 2 uker inne, så kanskje den ikke spirer, så sette den 2 -3 uker ute og så vente to uker igjen på spiring. Alstså satte jeg den rett ut. Tok den inn etter ca 2 uker, og satte den i vinduet.
Siden jeg hadde tatt frø selv visste jeg ikke spirekvaliteten så jeg sådde tett. Det var kanskje ikke så lurt, jeg tror alle frøene spirte :-)


Spirene var kjempesmå, og så tett som de sto kunne de ikke stå lenge i den grunne jorden, så de måtte prikles raskt. Det må jeg vel innrømme at var litt av en jobb, det ble hele 66 planter, og da satte jeg 5-7 planter i hver potte.
 
Alle vokser bra, så jeg begynner å glede meg til sensommeren og høsten, når de står i full blomst. Planen er å plante dem innimellom stauder og roser, så de kan ta over blomstringen når mye av det andre er ferdig. Siden plantene er så slanke tror jeg ikke de vil dekke noe for de andre, og bare snike seg litt innimellom. I tilegg har jeg lyst å prøve å lage en "vegg" med potter med verbena i på terassen vi har på  bakkeplan. Terassen er så stor så den trenger litt rominndeling.
Jeg skal ta bilder av resultatet, er spent på hvordan det blir.
8 kommentarer:

 1. Så flotte spirer! Kan godt skjønne at det var litt av en jobb å prikle dem. Godt jobba!

  Ønsker deg en fin søndag.

  SvarSlett
 2. Kjempeflotte! Høres spennende ut med den veggen på terassen. De er utrolig sterke så det tror jeg vil fungere kjempegodt!
  Siden du er litt sent ute ville jeg nok tatt jobben å priklet om noen av dem til en og en i hver potte. Min er faring er at selv de som står to og to vokser mye saktere enn de som står en og en. Om du prikler om noen av dem er du sikret blomstring samt at du får mye lenger blomstring også :)

  SvarSlett
 3. Det kommer til å bli kjempe flott! Verbena bonariensis er en herlig plante :-) Har du mulighet kan du overvintre rotede stiklinger, da vokser de mye fortere og du kan ta nye stiklinger av de også. Da blir det fort mange store planter :-)

  SvarSlett
 4. Så fine de ser ut! Har ikke fått til denne selv, fikk en liten spire....
  Blir sikkert flotte lilla flor utover sommeren!

  SvarSlett
 5. Du store for en spirekraft! Her har du virkelig noe å glede deg til. Jeg syns også den ser litt spinkel ut, men de er nok penest i grupper. Og fargen på blomstene er nydelig! Jeg gleder meg til å se hvordan dette blir til sommeren/høsten!
  Ønsker deg fortsatt fin påske!

  SvarSlett
 6. Takk for hyggelige kommentarer og gode råd. Da skal jeg prikle om noen av dem til en og en i potten. Begynner å få litt plassmangel i drivhuset, men jeg får skvise inn litt til. Og jeg skal også prøve å overvintre noen i kjelleren, verdt forsøket å se om de klarer seg.

  SvarSlett
 7. Dette var imponerende mange planter. Ville nok også tatt jobben med å prikle om noen til en og en potte. Gleder meg til å følge utviklingen og se dette "hav" av verbena.

  SvarSlett
 8. Hei,
  gikk det bra med Verbena blomstringen i fjor?
  Jeg tok av noen blomsterstander som har lagt ute i drivhuset, og jeg forsøkte å finne noen frø i dem idag. Ble litt usikker på hva som egentlig var frøene, men noen ble puttet i såjord, så får vi se om det blir like bra spiring som dine i fjor :-)

  SvarSlett