Grønnsakshagen er en viktig del av hagen. Den er liten men nyttig. Ungene elsker alt som vokser der og de lærer hvor maten kommer fra. I år har der vært enkelte ting som har vært vellykket og noe ikke fullt så vellykket. Og når høsten kommer er det høstetid. Det er et høydepunkt.
Eldstemann fikk æren av å høste rødbetene.De var ihvertfall vellykket i år!
Her er det bilde av den største. Heldige han som fikk dra den opp:-)
I dag hadde de som lekse å veie ting fra kjøleskapet. Og da skulle selvfølgelig han veie rødbetene.
Men jeg må vel innrømme at det var ikke så mange på den størrelsen. Som man ser av bildet varierer det endel. Men det er nok til mange deilige middager. Værre er det med pastinakken. Den må man nesten ha forstørrelses glass for å se i den store bollen, så pastinakkavlingen var ikke vellykket i år. Men jeg vet heldigvis om et sted å kjøpe gode usprøytede pastinakker så det går nok bra. Pastinakk er kjempegodt og kan brukes til mye.
Purreløken ble ganske bra i år, de av dem som ikke ble angrepet av larver.
Hvert år på sensommeren kommer det larveangrep på purren. Og hvert år prøver jeg å dekke den med agryl. Og hvert år vokser purren ut av agrylen mens jeg er på ferie og jeg rekker aldri å dekke den ordentlig før larvene er der. Men neste år...
Jamie Oliver bønnene som jeg fikk fra min snille nabo ble fine å se på, men ble aldri helt ferdig før frosten kom. Må nok plante dem tidligere neste år.
Potetene i pallekarm ble fine. Det ble utrolig mange på så liten plass. De mørke er blå Kongo som jeg satte for første gang i år. Tror det ble siste også. De ble ikke imponerende store og jeg syns de var litt rare å spise siden de var så veldig lilla. Men jeg har hørt de er morsomme å lage potetstappe med, lilla potetstappe.
Gulrøttene ble bra i år, varierende størrelser der også, men ganske store til å være laget i hagen her.
Her har gutta vært å hentet noen.
Beste som fines, nyplukkede gurøtter som skylles litt ogt spises med en gang.
Ellers har grønnsakshagen vært fyllt med salat i mange varianter, litt mais og kruspersille. Kruspersillen har nok likt den fuktige sommeren så den har blitt kjempestor.
Den skal jeg snart få plukket og lagt i fryseren. Så har jeg purren igjen å ta opp, litt mere kamille å plukke, og luke resten av ugresset. Når alt det er gjort skal jeg dekke den med det siste plengresset blandet med hakket løv, så marken kan kose seg hele vinteren og lage ny fin jord til neste år.