Sider

lørdag 1. september 2012

Storflatklokke

En av mine høstfavoritter er Storflatklokke, eller Platycodon som mange kaller den. Den blomstrer akkurat nå og har holdt på i 2-3 uker allerede.
Det er mange som får beskjed i butikken at storflatklokke ikke er en staude. Men det er det. Det som er litt annerledes med denne planten i forhold til andre er at den er så treg om våren. Jeg anbefaler alltid de som kjøper den på merke den tydelig ved planting. På våren når man rydder i blomsterbeddene er den helt usynlig. Flere uker senere, kanskje først uti mai begynner noen små tynne hvitblå skudd å vise seg. Hadde man ikke hatt merkelappen ville man ikke skjønt at det var den store flotte flatklokken som begynte å komme opp.

Jeg har den både i hvit og lilla.
Den hvite lyser i skumringen, det er fint på denne årstiden når det blir mørkt tidligere.
Storflatklokken er oftest å få kjøpt utpå våren eller tidlig sommer. Den er fin i butikken, men man kan bli litt skuffet for den blomstrer så kort etter planting. Og man forventer seg en blomstring som varer lenger. Man må bare være tålmodig til året etter. Da blomstrer den sent men lenge.

Noen kaller den ballongblomst og knoppen ser virkelig ut som en ballong.
Denne stauden anbefales, den blomstrer etter ferien, er lett og stelle og trenger ikke støttes.

3 kommentarer:

 1. Kjempe flott klokkeblomst. Jeg liker veldig godt klokkeblomster, så disse må jeg prøve å anskaffe meg!

  Ønsker deg en fin søndag! Klem

  SvarSlett
 2. Flott plante :) Den har vært her i hagen, men ikke nå lenger *kremt*
  Antakelig ble den overkjørt av gartneren og andre planter.
  Tusen takk for grønnkåltips, surring med løk og krydder skal prøves og suppe.
  Mmmmm, grønnkålsuppe hørtes da ikke verst ut det.
  Ha en finfin mandag.

  SvarSlett
 3. Oi. Kjempeflott! Jeg har forsøkt å plante Storflatklokkeblomst et par ganger før, men har ikke fått det til. :-) Men de har jo vært fine i vindusposten også ;-) Jeg skal følge rådene dine neste gang jeg kjøper en slik en!
  Du spurte forresten hvor jeg hadde kjøpt Galtonia Candicans. Den kjøpte jeg fra Peter Nyssen Nurseries om jeg ikke husker feil. Jeg tror desverre ikke de sender til Norge, men jeg kan sende deg en løk om du vil :-)
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett