Sider

tirsdag 27. desember 2011

Juletre ferdig pyntet.

Hva er vel mere naturlig å pynte et juletre med når man er blomstergal, enn blomster. Og selvfølgelig høner.
Hvert år prøver vi å pynte treet forskjellig fra året før. Vi har alltid blomster på det, men det varierer hvilke blomster. I år valgte vi røde nelliker. I tilegg passet det bra med høner siden vi har begynt med høner i hagen. Blomstene henger i små glassflasker med metalltråd som jeg kjøpte på Mester Grønn i fjor. Før jeg fikk tak i glassflaskene brukte jeg reagensrør med ståltråd festet i kanten.
I tilegg ble det røde kuler i forskjellige rød toner, noen hvite kuler og glass. Ungene er med å pynter, de har blitt ganske flinke til å fordele pynten utover hele treet. Vi avtaler alltid på forhånd hvilken pynt vi skal bruke så vi ikke får et tre med "alt" på. Vi bruker bare små lys, de store lyser for mye.
Hele treet ferdig pyntet.

2 kommentarer:

 1. så nydelig tre!
  Jeg har tenkt på at jeg skal skaffe meg små glassvaser for oppheng lenge, men de jeg har funnet har vært veldig dyre. (er ikke så mye i butikker da, så det finnes sikkert uten at jeg har sett det). Veldig inspirerende å se opphenget ditt, og siden jeg faktisk har endel småglass liggende så skal jeg jammen prøve og se om jeg kan få noe ut av de og litt ståltråd! De er egentlig litt for korte så de trolig tipper, men jeg får se. Eller kjøpe noen innen neste jul.

  God nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, hyggelig å høre. Det går sikkert helt fint å bruke småflasker man har og feste ståltråd i kanten, om flaskene er forskjellige gjør heller ingen ting. Er de fine er de jo en pynt i seg selv. Kanskje greit å teste ut lengden på ståltråden man henger i treet så flaskene ikke tipper, og sette blomstene litt innimellom grenene så får de litt støtte. Alltid greit å bruke det man har :-)

   Slett