Sider

fredag 20. mai 2011

Staudeflytting på godt og vondt.

For to år siden plantet jeg en storkenebb splish splash. Den er som navnet tilsier splashet med farge. Den er lilla og hvit. Den sto mellom tulipanene og stormarikåpen på bildet.
Jeg plantet den i god tro i et opphøyd bed foran og ved siden av noen rosebusker. Første året så den ut som den passet inn, passe høyde i forhold til resten av omgivelsene. 2. året ble den enorm! Den tok over for de andre for den ble så omfangsrik. Den ble så høy at man så rett inn i stilkene på bladene og passet ikke i det bedet mer.
I år måtte jeg finne en ny plass til den. Jeg hadde ingen bedre ide enn å lage et nytt bed til den. Planen var å lage et lite bed foran dette lille fjellet så den kunne stå der å breie seg utover. Men når man først begynner å spa, og ikke er spesielt glad i plen, da kan man ikke regne med å lage små bed :-) Så bedet ble større for hver dag, og det ble en ganske stor jobb. Jeg måtte jo legge en steinrad ytterst og en flat steinrad mot plenen så det blir enkelt for gressklipperen også. Men resultatet ble bra.


 Siden hagen består av mye naturtomt vil jeg ikke ha for rette linjer,så jeg beholdt en rad med markjordbær mellom steinmuren og grusgangen. Det så mye koseligere ut sånn synes jeg.


Splish splashen er plantet foran guttene, de sitter å ser på den for den ble litt slapp av flyttingen. Ellers plantet jeg to akeleie,en lav hvit og en lilla. Jeg plantet flere murtorskemunn som jeg har sådd selv av egensamlede frø og jeg plantet en lav rosa storkenebb og en nyseryllik.
Jeg gleder meg til å se hvordan det blir etter hvert som det vokser til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar